Selecteer een pagina

 

Voor deze derde zwangerschap kocht ik eigenlijk quasi geen nieuwe kleren, en ik maakte ook niet veel voor mezelf de laatste tijd, maar enkele weken geleden maakte ik toch nog een jurkje. Vorige week lukte het ook eindelijk om de foto’s te nemen.

Ik vertrok van de “Neat new york” , uit het boek urban style van eva maria. Ik gebruikte een stofje dat ik vorig jaar kocht bij den depot in twee verschillende kleuren  (de roze variant werd een aster trui die je hier nog niet zag verschijnen).  Het werd een supercomfortabel jurkje, echt een plezier om te dragen. En ik kreeg er al veel complimentjes over, ook al twijfelde ik zelf nog een beetje over de lengte.

 

Als basis gebruikte ik de “stockholm style” en maakte enkele aanpassingen met mijn rondere lijf in gedachten. Ik voegde ter hoogte van de heupen enkele centimeters toe aangezien mijn heupen wat breder zijn dan bij de tienermeisjes uit het boek en omdat de buik er ook in moest kunnen natuurlijk, en  schuinde dit uit “op niks uit” naar de oksels. Het geheel werd verlengd met enkele centimeters, maar de gebogen zoom werd wel behouden.

Op zich hadden die centimeters er in de breedte niet echt bij gehoeven denk ik, want het geheel viel zo losjes, dat ik (zelfs met zwangere buik) vlotjes in het kleedje kon en ruimte over had voor de komende weken. Om er toch wat meer vorm in te stoppen, plaatste ik daarom achteraan ter hoogte van de lenden twee nepen.

Bij gebrek aan de juiste censuur werd een elastisch biaisband tijdelijk gepromoveerd tot ceintuurtje.

 

 

Dezelfde elastische biaisband werd ook gebruikt ter hoogte van de schouderpas voor een extra accentje.