Selecteer een pagina
een nieuwe gsm (voor mezelf) vraagt om een nieuw beschermhoesje. en een Patatje in het tweede kleuterklasje heeft turnschoenen nodig. en mama haalde het weer in haar hoofd om dat zelf te maken, maar vooral ook om dat op voorhand te vertellen aan het kind. met als gevolg de herhaaldelijke vraag: mama, is mijn turnzak al klaar? volgende keer vertel ik het haar niet meer als ik iets maak voor haar. dan ga ik voor het verrassingseffect. alhoewel, dan blijft het misschien weer wat langer liggen, nu voelde ik precies de hete adem van een leeuw in mijn nek en dat werkte toch zeer productief.
het gsmhoesje baseerde ik op dat van de man des huizes. eentje van leer, zacht gevoerd en met een lusje zodat, als je daaraan trekt, je gsm heel makkelijk eruit te halen valt. heel handig allemaal. alleen, dat zwarte stijve leer is niet meteen mijn “ding”. dus dook ik in de stoffenkoffer en ziehier het resultaat. het stofje haalde ik bij de Banier  (Tildacollectie), net zoals het lint. voor de voering gebruikte ik een roze washandje (Ikea). 

en voor dochterlief neusde ik wat rond op het internet. vond modelletjes en patroontjes allerhande, onder andere bij Eloleo, pinde mijn “stuff to make bord” vol en deed er uiteindelijk mijn goesting mee.  (nu het schooljaar terug begonnen is, hoop ik weer aan mijn 1 week 1 pin te kunnen beginnen) 
ik gebruikte de restjes stof van dit kleed en de overschot van flanel van mijn pyama die ik vorig jaar in de les maakte gebruikte ik als voering. ik kocht in de decathlon rode veters. knipte 4 rechthoeken, maakte lusjes en blablablabla….. en flockte het kind haar naam erop. nu alleen voor de tweede keer die turnpantoffels gaan ruilen. der is iets raar met die maten aan de hand.