Selecteer een pagina

je kon het in mijn vorige post al lezen: ik mag mee doen met de naaiwedstrijd van Cas en Nina.
ik schreef me hiervoor in een bevlieging in. heel hard hopend, maar eigenlijk niet verwachtend, dat ik mee zou mogen doen. er werd dus een vreugdedansje gedaan toen ik dat mailtje van Deborah kreeg!

en toen kwam het moment dat ik een stofje (of beter gezegd drie stofjes)  moest kiezen. ik heb letterlijk drie dagen na elkaar de webshop volledig doorbladerd van voren naar achteren alvorens een keuze te maken.
er was gewoon te veel moois om uit te kiezen. ik kreeg stofje nummer twee op mijn lijst, en ben er helemaal verliefd op.
het stofje is van cotton and steel. (XOXO mint green metallic gold, gecombineerd met een cotton and steel uni gold) 

dan was er de moeilijkheid om een een patroon te kiezen.
ik had eigenlijk al een redelijk gevuld “te naaien” lijstje. daarop stond onder andere iets voor mezelf en voor de dochters om aan te trekken om afgelopen weekend naar het trouwfeest van mijn neef te gaan.
ik besloot dus het stuk voor de wedstrijd te gebruiken voor het trouwfeest.
en omdat ik met anderhalve meter niet toekom om mijn rondingen op een elegante manier te omkleden, besloot ik voor de oudste dochter een feestjurk te naaien.

er stond al een tijdje een pin op een van mijn inspiratieborden te lonken.  ik ben verliefd op dat prachtig rugdetail! jammer genoeg is het patroon enkel geschikt voor rekbare stoffen.

het patroon is er een van sofilantjes, genaamd “otium”.  ik twijfelde even om het patroon te bestellen aangezien ik het helemaal zou moeten aanpassen omdat ik de jurk in een katoentje ging maken  en dus enkel het detail zou gebruiken. maar ik wil niet gaan lopen met de pluimen van iemand anders en dus bestelde ik het patroon ( en ineens ook de versie voor volwassenen) en paste heel heel heel veel aan zodat het een jurk werd zoals ik m in mijn hoofd had.

ik verkorte het t-shirt tot in de taille en  vooraan tekende ik een knopenpad, zodat het open kon om aan te trekken. de knoopjes zijn enkel sierknopjes, de jurk sluit met kleine metalen drukknoopjes. 
ik vloekte een beetje bij het laten doorlopen van de print, maar het is met wat puzzelen (want met een stofbreedte van 1,10 m is dat puzzelen voor de bijna zevenjarige dochter)  goed gekomen. de “x”jes lopen mooi door en de knoopjes passen er perfect tussen. 

voor de mouwtjes tekende ik op vraag van de dochter kapmouwtjes in plaats van de drie opties die al in het patroon voorzien zijn. 
de mouwtjes zijn langs binnen gevoerd in een uni gouden stofje van cotton and steel. 

datzelfde gouden stofje gebruikte ik voor de strik, die ik enkele centimeters hoger plaatse dan het patroon voorziet. het lintje erom heeft net een “x”je in het midden, al zie je dat niet goed op de foto.

voor het rokdeel gebruikte ik twee maal een volledige stofbreedte, kwestie van lekker veel volume te krijgen,  dat ik rimpelde.
onderaan werkte ik de jurk af met biaisband. ik vond de perfecte kleur van biais en knoopjes bij veritas.
de hele jurk is gevoerd (buiten de mouwen dus) in een okerkleurige satijnvoering  (uit de voorraad) die ik onderaan afwerkte met een rolzoom.

ik schreef in de titel hierboven “part 1” omdat ik heel graag zou doorgaan naar deel 2 (en ja, heel eerlijk:  ook naar de finale natuurlijk) 
al wat je hoeft te doen is mijn foto ‘liken”.
alvast bedankt! 
daarvoor heb ik jullie hulp nodig. vanaf 11 juni (nu donderdag dus) kan je een week lang stemmen op de facebookpagina van cas en nina op je favoriete creatie(s). 
de vijf dames met de meeste stemmen mogen door naar de volgende ronde, waar ze een stofje krijgen toegewezen!  
ik zag al een groot deel van wat de andere dames gemaakt hebben,( en er zitten hele mooie dingen bij)  maar ik zou het superfijn vinden als ik op jullie stem mag rekenen! 
en voor de liefhebbers: nog enkele foto’s ….

stof: cas en nina
patroon: otium van  sofilantjes, – aangepaste versie
fournituren: veritas