Selecteer een pagina

deze zag ik al een van de eerste keren dat ik op pinterest rond struinde. en ik was er meteen verliefd op.
Maar aangezien er deze week heel wat cadeautjes gemaakt dienen te worden, maakte ik het eerste exemplaar niet voor mezelf, maar voor Yia Yia (wat in het Grieks “oma” betekent) want die heeft morgen haar verjaardagsfeestje en aangezien “aan verjaardagen en bijbehorende cadeautjes” denken niet tot de beste kwaliteiten van mijn superman hoort, nam ik zelf het heft in handen en ging op stoffenjacht.  Yia Yia houdt van blauw. veel blauw. en dus werd het een zeer luchtig stofje, met verschillende nuances blauw en groen. perfect voor zomerse dagen. (wij leven op hoop 🙂 )

wat heb je nodig:  een mooi stukje stof ( je hebt twee stroken nodig van 30 cm op 150 cm ongeveer), een naaimachientje, een naald en een half uurtje tijd.

how to:

je knipt dus twee lange stroken volgens bovengenoemde afmetingen. leg de goeie kanten op elkaar en de twee lange zijden aan elkaar stikken. laat aan de uiteinden een opening van een tien cm ongeveer.

naar de goeie kant keren. dan stik je de korte kanten aan elkaar in twee keer. (hier komen de openingen die je daarnet gelaten hebt goed van pas zodat je de tweede ook mooi kan stikken). daarna naai je met de hand de opening toe en klaar op te gaan paraderen.  kort of lang, kan allebei…