Selecteer een pagina
zondag kwamen mijn “musj”, broer en schoonzus langs voor een heerlijke luie brunch.
ik wou graag een zoete touch voor erbij
en wou ineens ook een nieuw receptje uitproberen…
toen ik enkele maanden geleden een workshop volgde bij elisanna
had zij daar een overheerlijke yoghurtcake gemaakt.
sindsdien zocht ik naar een receptje om dat eens zelf te proberen.
en bij mijn zoektocht naar een receptje voor de bruch, 
(in het boek gezond gezin van WW)
stootte ik toevallig op eentje voor yoghurtcake.
ik paste het uiteraard aan naar een glutenvrije/lactosevrije variant.
voor de liefhebbers: 
180 gr mix C van Shär
een zakje bakpoeder
zout
250 gr lactosevrije yoghurt
200 gr suiker
3 eieren
wat vanille-extract
100 ml zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
25 ml koolzaadolie met citroen
(het originele recept vermelde 1 citroen en 125 ml olie, maar ik had geen citroen en loste het dus zo op)

werkwijze:
bloem zeven. bakpoeder en snuifje zout toevoegen.
yoghurt met suiker mengen. losgeklopte eieren toevoegen.
eventueel citroenzeste toevoegen en vanille-extract.
bloem met yoghurtmengsel mengen. 
olie erdoor spatelen.
het is een heel liquide mengeling, maar dat komt goed straks!
bakvorm invetten. 50 min in voorverwarmde oven op 180°.
of als het snel moet gaan doe je dat in cupcakevormpjes en bak je ze op iets meer dan 10 min. 
heerlijk puur natuur, of net wat zoeter met wat frambozenconfituur erbij.

er was daarnet nog een andere vorm van verwennerij.
een tijdje geleden deed ik van ruilhandel.
dit kreeg ik in de plaats.
pure verwennerij vandaag dus. 
(en dat was welkom. de storm heerste niet alleen buiten, maar ook in mijn kinderen! )
alles zo leuk en mooi ingepakt!
ziet ge die schaduw in de linkerbovenhoek? dat zijn de voetjes van Patat en Kroket, die stonden te popelen om mee uit te pakken!
en dit zat er in: 
stofjes, strijkapplicaties, thee, een kussensloop, washitape, en een mooi kaartje.
dankjewel Gerlinde!