Selecteer een pagina

het was hier al enkele weken stil. te stil naar mijn eigen goesting, maar tussen de kinderen die nood hadden aan entertainment, de gevolgen van de “bom” die elke dag ontplofte en alle voorbereidingen voor Patat haar verjaardagsfeestje door, bleef er echt geen tijd meer over om nog te bloggen.
maar zie hier het resultaat van de voorbije weken:

dit was de uitnodiging, gemaakt door Superman, terwijl ik nog aan het knippen en plakken en naaien was.

de kroon dan. poging twee, want poging 1 was niet aan te zien. ik was zo “slim” geweest aan Patat te vragen welke kleuren ze wou voor haar kroon. en daar was ze heel specifiek in: blauw, met opzij rood en oranje. en ik heb een poging gedaan. maar ik bespaar u het resultaat. en dus herbegon ik de avond nadien aan een nieuwe. gemaakt uit papier van een stalenboek van behangpapier gecombineerd met washitape en een kanten lintje dat ik erop stikte en een voorgeprepareerd kaartje voor scrapbooking of zoiets. en dan 4 sterrekes he. een beetje een knipoog naar Wonderwoman. aangezien ze woensdag nog een superhelden feest heeft met de vriendjes. met dit resultaat was ikzelf en zij ook zeer tevreden.

ze wou dan wel een superheldenfeest, maar ook een prinsessentaart.  jammer dat het fototoestel niet IN de koelkast stond om haar reactie s morgens te zien. maar het ging een beetje als volgt: (heel zachtjes)  waaaaaaaaaaaaaaaaaaaw    das mooooooooooooooooooi en dan een grote glimlach.  zowel op haar gezicht als op het mijne 🙂   mijn dag was al goed begonnen in ieder geval.

 

gevuld met boterroom van chocolade en framboos en bekleed met marsepein

daarnaast waren er ook chocolade cupcakes. (alles glutenvrij natuurlijk)

 een paar fantasiekes…..

assistentie bij het blazen…

en ter versiering: een ikeabol, volledig beplakt met parasollekes. (die eerst allemaal “ontstokt” moesten worden)

Lalie kwam haar patat en kroket rok showen

 en ja, hij was al een beetje verkreukeld, maar hoe dat komt ziet u hieronder:

 genoeg ruimte om te springen en te dansens….

 en aangezien Lalie morgen vertrekt naar Afganistan om daar voor artsen zonder grenzen te werken, en ik haar heel erg ga missen, wou ik haar nog graag een tot-binnen-zes-maanden cadeautje meegeven. het werd een toiletzakje. het patroon tekende ik door gewoon 2 rechthoeken van wat mij een goeie grootte leek. de binnenkant maakte ik uit een soort makkelijk hanteerbare toile ciree die ook in het wasmachien mag. een paspelbandje op de zijkant en klaar is kees. al heb ik wel herhaaldelijk naden losgemaakt om dat ik de juiste volgorde toch een beetje verkeerd had ingeschat, maar kom: eind goed, al goed he.