Selecteer een pagina
een tijdje geleden begon ik aan een zomerjurkje voor Kroket. maar toen bleek het patroon wat moeilijker dan verwacht, liet de zomer op zich wachten en had ik nog 101 andere zaken te doen. u kent dat wel. en dus haalde ik maanden later de reeds geknipte patroondelen uit de kast in een spurtje om het nog af te krijgen in de laatste naailessen van het jaar. en ziehier het resultaat. de split liet ik makkelijkheidshalve achterwege. het kind was in tussentijd zo gegroeid dat de knoopjes niet meer hoefden want dan zou het maar voor een maand of twee gepast hebben. dus zocht ik een noodoplossing: een sluiting met een haakje bovenaan. aangezien het toch een zomerjurkje is, maakt het niet uit als dat een beetje blote rug toont en als het wat frisser wordt, draagt ze er gewoon een t shirt onder of een boleroke erboven. zo simpel is dat. de twee strikjes die er vooraan op zouden moeten, liet ik ook achterwege. is niet echt haar stijl 🙂

 perfect om te flaneren en te cruisen, niet?

we waren ook uigenodigd op het doopfeestje van F. en daar hoorde ook een zelfgemaakt cadeautje bij natuurlijk. voor de grote zus maakte ik twee diademen en een haarband.  (oke, ik kocht de diademen en maakte de bloemencorsages zelf uit vilt en naaide deze erop)

en voor het feestvarkentje maakte ik een zomerjurkje uit hetzelfde patroontje als dat van Kroket.  hier naaide ik wel aan de halsrand en aan de zoom een orangje biaislintje aan. kwestie van een beetje pit te geven. uit de overschot van de biais maakte ik ook nog een strikje om er op te naaiden, hier vond ik dat wel passen. en een bijpassende haarband natuurlijk.  hopelijk zit het maatje goed.

het was trouwens een heel leuk feestje :–)