Selecteer een pagina

zon, warmte, terrasjes en barbeques, opblaabare zwembadjes vol gillende kinders en heerlijke sappige zoete fruitsalades en ijsjes…. daar droom ik de laatste weken van. jammer genoeg is dat in de verste verte nog niet te zien.

dus terwijl her in der al de prachtigste zomerjurkjes verschijnen, begon ik voor de eerste keer in jaren te breien. ik kreeg met Kerst een mooi boek cadeau voor beginnende breisters (na een helemaal niet  zo subtiele tip van mezelf) en ging daarna op zoek naar een mooie en betaalbare wol (geen gemakkelijke combinatie volgens mij). bij Veritas vond ik een prachtige dikke (ahja, want dat gaat makkelijker en sneller) knalgele en koningsblauwe wol. en voor ik denk 5 of 6 euro per stuk. daar kunt ge niet veel mis mee doen he.
en als ge dan ook nog eens met naald 12 moogt breien, dan gaat het al helemaal voorruit.

het patroon dat erbij zat vermelde rechts en averechts afwisselend, maar ik besloot mijn geluk niet te tarten en hield het bij rechts. altijd maar rechts. en voor de eerste keer in mijn leven slaagde ik er in om te eindigen met hetzelfde aantal steken als ik begonnen was en dan ook nog eens vrij gelijkmatig te breien. een ware overwinning op mezelve.
u moet weten dat als ik (weliswaar als kind en puber) iets durfde te proberen wat op breien leek, ik er in slaagde om zowaar het aantal steken te verdubbelen en daarna weer te verminderen, zonder dat dat ook maar de bedoeling was. mijn breisels leek meer op een rivier die onderweg breder en smaller wordt en onderweg ook nog eens over een hele strook stenen moet.

 ik ben dus heeeeeeeeeel content. 1 bol was genoeg om er een dikke colsjaal van te maken. lekker zacht en warm. mijn ventje wou hem eerst aanslaan, maar besloot bij het passen dat het er toch een beetje ‘over’ was voor hem.

voor mezelf dan maar een wollige streep zon.

ideaal voor die werfvergaderingen van de laatste week.