Selecteer een pagina

Ergens voor de start van de zomervakantie nam ik voor de tweede keer deel aan de blogmeet die  Davina  voor de derde keer organiseerde.

Bij die blogmeet hoort ook een sew challenge. Deelname is niet verplicht, maar het maakt het geheel alleen maar leuker natuurlijk. Deze keer kregen we twee of drie criteria, en een stofje waar we mee aan de slag moesten.

Ik kreeg mijn criteria van Ellen

  1. iets van crepe
  2. gebruik paspel
  3. iets in het rood of rode accenten (ik kreeg een rode stof mee)

 

Nu is rood niet bepaald een kleur die veel voorkomt in mijn kleerkast en het stofje dat ik mee kreeg scheen zo hard door…. het heeft dus even (lees: heel erg lang) geduurd voor ik wist wat ik wou maken. Een babyborrel plannen en uitvoeren, terug aan het werk gaan, een baby in huis en grote vakantie hielpen daar niet bij…..

In eerste instantie ging ik een lange rok maken voor mezelf,….. dacht ik. Maar omdat het stofje echt niets aan de verbeelding zou overlaten, liet ik dat idee maar varen. Paspel zou daar trouwens ook niet mooi voor geweest zijn.

Davina stelde eerst nog voor om het te combineren met een ander stofje en er een bloesje of t shirt met een soort ‘volans’ van te maken en dan aan de schouders een stukje paspel te gebruiken. Ik vond dat op zich een geweldig idee, maar vond niet meteen stofje om mee te combineren en was er ook niet meteen van overtuigd dat ik een rood exemplaar zou dragen…… Die kleerkast weet u wel……

Een wanhopig avondje patroonboekjes kijken later besloot ik dan maar een soort van nachthemdje te maken.

Het patroon komt uit de Burda Style van december 2016 en zou “easy” moeten zijn. waarschijnlijk klopt dit ook als je het in een iets steviger stofje maakt, want ik heb op dit exemplaar duchtig gevloekt. Zo erg zelfs dat ik mijn oorspronkelijk deadline om te publiceren niet haalde.

De stof glibbert langs alle mogelijke kanten, onmogelijk om deftig te knippen,  spelden en stikken en al helemaal onmogelijk om te strijken.

Veel gevloek dus. Ik mailde Davina zelfs dat ik niet zo niet durfde te publiceren! Uiteindelijk lag de challenge er deze keer niet in om technisch uit mijn comfort zone te komen, maar vooral om door te zetten wanneer ik eigenlijk liever de hele boel in de vuilbak zou gekieperd hebben.

 

 

Het jurkje bestaat uit twee voorpanden, waar een V-uitsnijding aan voorzien wordt en een achterpand.

De armsgaten werden afgewerkt met een bies op schuindraad geknipt.

Door het belegdeel vast te stikken en nog eens door te stikken krijg je twee tunnels waar je dan de linten kan doorrijgen die je vooraan strikt. Normaal gezien moesten die linten biais-gewijs gemaakt worden, maar omdat het onmogelijk bleek om een vouw in die stof te strijken, wou ik eerst gewoon linten maken en die dan keren, maar ook dat lukte niet.

Ik overlockte dus de lange zijden en omdat ik het geheel niet meer gekeerd kreeg, plooide ik het geheeld dubbel en stikte ik het nog eens door, zodat het overlocksel nu zichtbaar is aan de achterzijde.  Niet de mooiste afwerking, maar de enige mogelijkheid die ik zag.

in het originele patroon is gewoon een rechte zoom voorzien, maar ik vond het geheel te zakkerig worden. Daarom speelde ik een beetje met de zoom en korte de voorzijde in en ronde zo af naar achteren toe. Ik werkte af met een rolzoom….dat leek me mooier en gemakkelijker.

Maar goed, het is afgeraakt! Haleluja! Ik weet alleen niet of het ooit uit de kast zal komen. Te doorschijnend ziet u….en rood…..

En rode lingerie is al helemaal mijn ding niet eigenlijk…..

 

Wil je meer lezen of zien wat de andere dames maakten met hun criteria? Hieronder vind je de link naar al hun blogs! ga zeker een kijkje nemen!

 

 

 

Groep 1 (ma 21/8)

 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

De zussen SewBlondes Babarum Carreaukes C-art-o-line wollebolbyeefje

Blogrevolution Woohoo by Davina Molemiekesnaaiblog just Delphine haaksterretje

 

Groep 2 (ma 28/8)

 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

patat en kroket mamacreatief   B-naais Maankindjes Katrienette   Girlsinuniform

 Sewblondes Mimaloki De zussen voor Milo   Vlijtig Liesje knutselt

 

Groep 3 (ma 4/9)

 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

Pieke Wieke Hutse Pruts C’est Saar Mum en de miekes   juffrouw Kersjes

Stoffenspulletjes Naaiz Noxeema  Lilliepawillie Cas & Nina Biesmies

 

Groep 4 (ma 11/9)

 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

Bellevi Naadjesendraadjes Sewbel Tantefee Wensjewat

Creative Catoo Flaflinko Naaisgerief 196 Sewlisi