Selecteer een pagina

ooooooooooo wat gaat de tijd snel, veel te snel soms. onze kleinste prinses werd 2 afgelopen week. en ik pijnig mijn hersencellen om te ontdekken waar mijn kleine rustige babytje veranderde in een ondernemend en ik-weet-wat-ik-wil-en-ik zal-een-manier-verzinnen-om-er-te-geraken mini-kleutertje (in spe)…maar ach, niets aan te doen. kleine meisjes worden groot. gelukkig maar ook he.

en ik had het in mijn hoofd gehaald om het cadeau zelf te maken deze keer. het idee haalde ik uit dit boek.
het werd de tipi-tent. maar dan in aangepaste meisjes versie natuurlijk he.  alleen is de versie die in het boek staat nogal aan de kleine kant. dus vergrootte ik het patroon. en toen ik de tent voor de eerste keer in elkaar stak….was die nog altijd te klein. opnieuw beginnen dus maar he. het ventje (met veel meer kennis van zaken over tenten dan ik) tekende het patroon perfect uit, zodat er minimaal stof verloren ging en er maximaal ruimte was om in te spelen. nu kunnen de prinsessen erin, de poppen, de knuffels, de fietsen,…iedereen en alles is welkom….

maar oooooooo (eigenlijk was er op dit moment heel heel heel veel gevloek en verwensingen te horen)…….toen we de tent opstelden, zakte die telkens weer in elkaar, de stof schoof van de stokken,….kortom, het was niet speelklaar…maar gelukkig was daar weer het ventje…met raad en technische kennis zorgde hij ervoor dat het geheel bleef staan.  haakjes werden in de stokken geslagen, touwen werden gespannen,…en nu…nu staat ze….en ze blijft staan 🙂

aangezien de tent ook buiten moet kunnen staan, maakte ik er ook een soort picknickkleed voor. onderaan  een waterafstotende stof (wel dunner dan tafelzeil), tussenin voor de zachtheid een dekentje en bovenop een mooi stofje. om het geheel wel wasbaar te houden, naaide ik boven- en tussenlaag aan elkaar en bevestigde ik het geheel aan de onderlaag met velcro. nu afwachten of dit het zal overleven.

en er hoorde natuurlijk ook een kroon en taart bij. de werkwijze van de kroon haalde ik hier. het patroon gebruikte ik van een kroon van vorig jaar. enig verschil is dat ik hem achteraan vaststikte ipv met een rekker te werken….
lukte ook 🙂

de taart, glutenvrij natuurlijk ten huize van patat en kroket, was gelukkig lekker. en kroket was blij met de hello kitty erop. al weet ik nog niet of ik nog zo gek ga zijn om er nog eens een te maken. twee uur versieren aan een taart  is er misschien over?

de prinsesjes waren gelukkig in de wolken….en mama ook, dat ze eeeeeeeeeeeeeeeeindelijk af was. want toegegeven, het duurde allemaal veel langer dan ik had verwacht.