Selecteer een pagina

 

Begin dit jaar starte ik met een cursus handtassen, riemen en handschoenen maken bij het CVO in Mechelen. (Een echte aanrader trouwens!)

Ondertussen ben ik bezig aan tas nummer  vier denk ik, maar vandaag wil ik graag de eerste stukken tonen.

De eerste twee stukken waren een “verplicht” model, nl een fold over clutch en een tasje met een knipframe. Die laatste wou ik allang eens uitproberen, maar ik had er nog niet aan durven beginnen omdat ik niet goed wist hoe ik dat frame moest bevestigen. Veel angst voor niets want uiteindelijk viel dat supergoed mee en liggen er ondertussen nog enkele frames te wachten om verwerkt te worden.

Maar goed, eerst de “fold over clutch”. Ik koos voor kurkleer met zilverkleurige accenten in combinatie met een blauw stofje met zilver glinsterdraad in verweven en een opvallende zilveren rits en een fijn kettinkje. De rits moest ik op maat maken, want ze was veel te lang. Bij zo’n metalen rits is dat niet echt makkelijk omdat de tandjes er een voor een af gehaald moesten worden met een tangetje.  Van het stukje rits dat overbleef maakte ik lusjes om het kettinkje aan te bevestigen. Dat verwerkte vlotter dan een leren lusje proberen te keren en geeft een leuk accent aan de tas.

De tas kan naar twee kanten gedragen worden: ofwel toon je de blauwe stof, ofwel plooi je ze naar de andere kant en dan zie je een versie volledig uit kurkleer.

Deze tas is net groot genoeg om een portefeuille, klein toilettasje en zonnebrilhoesje in te stoppen. Perfect voor op vakantie dus. Of als je niet lang wil zoeken naar je spullen in zo een oversized model….

dsc07004

 

dsc07006

 

dsc07009


dsc07023

dsc06999

patroon: zelfgetekend

stoffen en versteviging: stitch and co

rits: veritas

voering: uit de voorraad

kettinkje: k-bas

De tweede tas is er zoals reeds gezegd een met een knipframe. Ik koos voor een feestelijke uitvoering met een zwart-gouden stofje, goudkleurig  frame en ketting. Bling bling is toch in de mode tegenwoordig….

Zoals gezegd viel het beter mee om het frame te bevestigen dan ik had gedacht. Al hing er wel lijm aan mijn vingers en in mijn haren…..het tasje is wel perfect gelukt.

De ketting kan er eenvoudig afgenomen worden, waardoor je het ook gewoon als make up tasje kan gebruiken in plaats van als feestelijk handtasje.

 


dsc07219

 

dsc07271

 

dsc07276

 

patroon: zelfgetekend

stof: ooit gekocht bij liesellove

frame en kettinkje : de handwerwinkel

voering en versteviging: uit de voorraad