Selecteer een pagina

dit jaar wou ik de winterjassen voor de meisjes zelf maken. ik had al zo veel mooie voorbeelden zien passeren in blogland, dat ik dacht: dat wil / kan ik ook.

het patroon werd rap gevonden. (in de burda van september 2012)
de stof dat viel nog niet mee. eer ik de kleur en zachtheid gevonden had waar ik tevreden mee was en waarvan ik wist dat de meisjes het zouden willen aandoen, dat was zo simpel nog niet.  gelukkig vond ik mijn (en hun) ding bij stich and co.

ik liet Noa de keuze: blauw of oker (zoals haar schoenen) en ze koos voor het laatste. de petrolblauwe koos ik voor ons Kroketje.

Maar toen begon de miserie. geen boventransportvoet, te weinig tijd, foutjes bij het stikken, niet voldoende garen, wattine en voering, knopen….het was hier echt Murphy’s Law.

Maar bon, het ding is afgeraakt. Net op tijd voor de eerste sneeuw. Lekker zacht en warm, want gevoerd met superzachte fleece en wattine. 
Nu die van Kroket nog. en deze keer heb ik wel voldoende garen, knopen, wattine en voering. wel nog altijd geen boventransportvoet. en dit keer ga ik echt geen 6 lagen dikke stof onder mijn machien door proberen te trekken/duwen. sporten mag dan wel gezond zijn (en punten opleveren, ahja, we weightwatcheren hier vrolijk verder) dit doe ik echt geen tweede keer. maar  hopelijk vrijdag terug in stock. en als ik dan nog even tijd heb om die te gaan halen en dan de jas ook nog in elkaar te steken, dan zou het pas geweldig zijn. gelukkig kan het kind nog in haar jas van vorig jaar. 

          stof, knopen en wattine: stich and co
voering: stoffenpaleis