Selecteer een pagina

Patat koos voor haar verjaardagsjurk in juli dit prachtig zwanenstofje dat ik bij enkele maanden geleden kocht bij een andere naaister die haar voorraad wat had uitgedund. (danku Debora!)

Ik koos voor een vrij eenvoudig patroontje, om de stof zo goed mogelijk te laten uitkomen.

Het werd de welbekende Tinny dress van Straight Grain. Dochterlief koos eerst voor een optie met een kraagje, maar na het in elkaar naaien van dat bloemenkraagje vond ik dat toch geen geslaagde combinatie en het kraagje werd afgevoerd. Soms is less echt wel more.

dsc06328

dsc06335

In de taille werd een satijnen lint gestrikt en vastgenaaid ter hoogte van de zijnaden zodat het geheel mooi op zijn plaats blijft zitten.

dsc06346

Ik koos ervoor om de tekening in de stof op het rugpand niet te laten doorlopen omdat de zwanen dan niet mooi uitkwamen. Ik koos voor de iets minder zuinige knipversie en knipte de twee achterpanden zodanig dat het lijkt of de zwanen naar elkaar toe zwemmen.

dsc06350


dsc06325

dsc06318

Het laatste kleedje dat ik nog wou tonen is het “afstudeerkleedje” van Kroket. Zij studeerde in juni af aan de kleuterschool en kreeg voor die plechtigheid ook een nieuw jurkje.

Ze koos een zeer druk stofje, dus ging ik voor een supereenvoudig a-lijn kleedje.

dsc06300

Probeer hier maar eens te beslissen waar je eerst moet kijken 🙂

dsc06304

Ik twijfelde even of ik me zou wagen aan het laten doorlopen van de print, maar besloot een poging te wagen.

Flink wat speldjes, getuur en dubbel en driedubbel checken, maar de print loopt volledig door!

dsc06308

 

En nu begin ik stilaan aan de herfstcollectie te denken. Er staan onder andere twee cocoon dresses op  het programma en een julia sweater.

Of heb jij nog een geweldige tip voor een meer herfstig / winters naaipatroon?