Selecteer een pagina

met 40 zijn ze…de kookboeken in mijn keuken. en dan ook nog 2 dozen vol uitgescheurde recepten en een lectuurbak vol kooktijdschriften. 

ik zou tot het einde van mijn dagen elke dag een nieuw recept kunnen uitproberen, en zo waarschijnlijk nog niet door de stapel heen zijn. 
dus een van mijn goede voornemens, dat ik eigenlijk al ergens in december maakte, is om elke week minstens 1 recept uit te proberen. 
gisteren probeerde ik een dessertje uit, kwestie van meteen ook te kunnen trakteren in de naailes voor mijn verjaardag. 
kwestie van makkelijk transporteerbaar te zijn koos ik voor ne cake, en kwestie van mijn andere goede voornemen niet meteen om zeep te helpen (enkele kilo’s minder) koos ik voor een receptje van WW, uit het boek 365 dagen. 
ik paste het aan naar een glutenvrije en (dierlijke) melkvariant, zodat ook man- en dochterslief konden mee-eten. 
het werd een appel-frambozen cake met amandelen. ik verving de bloem door glutenvrije bloem van Organ (dezelfde hoeveelheid als het originele recept) en de melk door rijstmelk. voor de veiligheid voegde ik er nog wel enkele grammetjes bakpoeder aan toe, zodat het zeker luchtig zou zijn (wat niet altijd zo makkelijk is bij glutenvrij) 
het recept zei 1 a 1u 30 in de oven op 180°, maar met een uurtje was ie wel klaar. (glutenvrij wordt veel sneller een droge bedoening heb ik de indruk) 
met een bang hartje trok ik naar de naailes, want ik had echt geen zin om af te gaan met een baksel dat op niks trok. 
die angst was gelukkig niet nodig, er bleef nog net genoeg over om een stukje te laten proeven aan manlief. niemand die merkte dat het geen gewone cake was en ze vonden hem heel lekker joepie!