Selecteer een pagina

Dochterlief was al maanden aan het vragen achter haar verjaardagsjurk. Waar ze het gehaald heeft weet ik niet, maar ze wou iets speciaals.  Eentje met een lang en een kort rokgedeelte. Met twee laagjes, niet eentje dat van lengte veranderde. Het moest een recht rokje zijn, en dan een lang zwaaigedeelte erover.

 

 

Ik vertrok van de tinny jurk van straight grain ,maar veranderde er zo veel aan dat er eigenlijk niets meer van overblijft.

 

een overzichtje van de gemaakte aanpassingen:

  • ik versmalde de zijnaad aan weerszijden met 6 cm onder de oksels.( aangezien ze enkele daagjes aan zee was toen ik aan het patroon begon, nam ik gewoon de 7 jaar, maar die bleek veel te breed)
  • de halslijn vertekende ik naar een boothals
  • ik voorzag een V-uitsnijding op de rug
  • de “mouwtjes”  maakte ik door een recht lapje te rimpelen en met de lange kant in de armuitsnijding te zetten.
  • het rokgedeelte maakte ik door een rechte rok te tekenen die tot boven de knie komt
  • daarboven maakte ik een cirkelrok door een voorpand en achterpand aan elkaar te plakken en wat te hertekenen.

 

 

In mijn grote voorraad stof zat raar maar waar geen enkel stofje dat ik hiervoor kon gebruiken, omdat de tekening geschikt moest zijn voor een kind en omdat ook de averechtse kant van de stof mooi moest zijn, want die is immer s zichtbaar door de laagjes.

Op het stoffenspektakel in Mechelen vond ik een prachtig zacht roze structuurtricot met een gouden draad ingeweven en met aan de achterzijde volledig goudkleurig.

De “verkeerde” kant van de stof vond ik zo mooi, dat ik de zomen gewoon afwerkte met de overlock en naar buiten omzoomde, zodat er gouden randje ontstaat.

 

En dan nu een overload aan foto’s, want de jarige juffer was meer dan bereid om te poseren in haar verjaardagsjurk….