Selecteer een pagina
met Wilma  deed ik van ruilhandel. ze had namelijk een boek te ruil. in de plaats vroeg ze een stuk stof van petit pan, of een patroontje van coup coup. Petit Pan werd hier al herhaaldelijk verknipt en daar waren nog wel wat stukken van overgebleven. de stoffenkast is hier meer dan goed gevuld en ik had niet meteen een doel voor die overgebleven stofjes. de deal was snel beklonken en binnen enkele dagen had ik het boek, met een leuk extraatje voor de kindjes en mezelf erbij, in handen. dankje wilma!
ik legde het boek waarin ik bezig was in gedachten even aan de kant, nestelde me op donderdagavond op de zetel, wentelde me in de mooi gevormde  zinnen,  verbaasde me over de herkenbare gedachtengang van het personage, glimlacht in mijn eentje, pinkte meer dan 1 traan weg, en op vrijdag vloekte ik eventjes heel hard toen ik op de klok keek nadat ik net de laatste zin had gelezen. (het was half twee voorbij). 
omdat ik zo enthousiast was, wou mijn moeder het ook graag lezen, en ook zij las het uit op enkele uren. 
het boek zette me aan het denken: wat zou ik doen als ik de lotto zou winnen. want ik zeg soms wel eens al lachend, “als we de lotto nu maar eens zouden winnen he….maar eerst meespelen he”. 
maar eigenlijk heb ik er geen flauw idee van wat ik zou doen. ik denk hetzelfde als het personage…maar dat ga ik niet verklappen. dan moet je het boek maar lezen. 
maar  gewoon puur voor de fun wou ik wel graag eens een lijstje opstellen. 
want eigenlijk heb ik immens veel om gelukkig te zijn. ik ben gezond (al zou een betere rug leuk zijn), ik heb een fijn gezin, 2 prachtige, lieve, gezonde dochters die vaker leuk samen spelen dan dat ze ruzie maken, een knappe fijne man, eten in de kast, een dak boven mijn hoofd, familie en vrienden, tijd om te naaien, een kast vol stofjes, 2 handen om mensen te helpen,….
maar hier is die dan, 
mijn lijst van al mijn wensen: 
had ik 10 miljoen wat zou ik dan doen….
1. een aantal reizen maken.
2. een aantal mensen uit mijn onmiddelijke omgeving financieel helpen.
3. een deel aan een of meerdere goede doelen geven.
4. een overlock aanschaffen.
5. mijn auto die bijna aan vervanging toe is vervangen.
6. een spaarpotje aanleggen voor de kindjes
7. de tuin mooi aanleggen.
8. ne keer in een supergoed restaurant gaan eten.
9. ne keer een dagje all-in verwennerij. 
10. stofjes gaan shoppen 🙂
11. spaarpotje voor onszelf aanleggen voor later
12. een ruimte kopen om daar mijn eigen naai-atelier in te vestigen
13. een echte naai-opleiding gaan volgen
14. een groot feest geven voor ons 10 jaar getrouwd…of zelfs zo lang niet wachten, een gewoon “wij zien elkaar graag feest”
….
ik denk dat dat het zo een beetje is…
maar wie weet wat ik zou doen als het zo ver is 🙂
maar ondertussen mag ik wel verder van ruilhandel doen met het boek

edit: het gaat dus om het boek: de lijst van al mijn wensen, van Gregoire Delacourt. 

ik heb me al suf gepiekerd over dat ruilen. want wat zou ik in ruil vragen? ik vond het echt geen makkelijke vraag, nog moeilijker zelfs dan het opstellen van bovenstaand lijstje!
ik laat het aan u over, zou jij graag het boek lezen en heb je een leuk stofje, boekje, iets handgemaakts of maakt niet uit waarmee je wel zou willen ruilen? laat het dan maar weten. 
Wil je ruilen laat dan een berichtje achter bij dit bericht of mail me, heidivanderhaegen@live.be

Hoe gaat het in zijn werk:
Zodra je het uit heb ruil je het weer verder met iemand, en geeft dan ook weer een wens op, net zoals Mieke deed met de pannenlappen en ik met het patroon/stof die ik zoek, en degene die het boek wil lezen en de wens kan vervullen krijgt dan het boek.
Voorwaarde is wel dat diegene er dan weer een item van maakt op haar/zijn blog zodat iedereen kan zien waar het boek was, naar toe gaat en wat er is geruild. En zo gaat het boek dan weer verder, en verder, en verder……
En het is natuurlijk te hopen dat iedereen zo blij is met de ruil.