Selecteer een pagina

Ik loop altijd graag eens binnen in de boekenwinkel of krantenwinkel om te kijken of er nieuwe naaitijdschriften binnen zijn. De laatste tijd vond ik (buiten de LMV) niet echt veel leuks. Te vaak staan er te veel patronen in waar ik niks in zie of die ik al te vaak heb gezien en dan koop ik het niet uiteraard.

In de Burda Easy van herfst/winter 2016 stonden wel enkele modelletjes die me erg aanspraken. En wonder boven wonder lukte het me ook nog om er binnen enkele weken iets uit te maken! (wat eerlijkheidshalve meestal pas een jaar of twee later gebeurt) 

 

 

Ik kocht gestreepte zwart/ wit stof ( ze is rekbaar en gebreid maar is dikker dan tricot)  en maakte een heel eenvoudig maar superleuk om te dragen truitje. Dat het model zo losjes valt, was mooi meegnomen om de komende maanden de groeiende buik aan te kunnen. Dat het heel snel in elkaar zit is voordeel nummer twee.

Ik nam maat 42 voor de borstomtrek en voor de heupomtrek maat 44 om zeker te zijn dat mijn groeiend buikje erin zou blijven passen. Op zich was dat niet nodig geweest, het modelletje valt zo los, dat een 42 voldoende zou zijn geweest.

Zoals je kan zien, zijn er verschillende opties. Ik maakte model 1, versie F.

Om het simpele modelletje wat extra te geven, bevestigde ik onder aan het voorpand een lint met franjes. Ik kocht eigenlijk ook nog een strijkapplicatie van een strik, die er in de winkel heel leuk bij leek te passen, maar die eens thuis me te veel een pyjama gevoel gaf. Die ligt dus nog te wachten op een volgend project. Ik vermoed dat dochterlief die gaat opeisen.

 

 

Manlief amuseerde zich met foto’s nemen tijdens ons laatste tripje naar NY. Het voordeel is dat je toch geen kat kent in die stad en je dus niet al te veel moet aantrekken van die mensen die je raar bekijken 🙂

 

 

 

 

stof: Nekkertex Mechelen

lint: Marie Karo, Mechelen

 patroon: burda easy H/W 2016