Selecteer een pagina
een tijdje geleden kocht ik op een stoffenuitverkoop in het Brusselse onder andere dit gele stofje met witte ministipjes. in mijn hoofd zag ik daar al een zwierige rok in. 
en aangezien we volgende week op reis vertrekken en ik op warm weer hoop, begon ik er nog snel aan. het patroon komt uit het allom bekende rokkenboek. de tailleband maakte ik een heel pak breder aangezien ik mezelf verkeerd inschatte en de rok veel te breed maakte waardoor ik bijna met mijn billen bloot liep. brede tailleband dus en ferm innemen. groen paspeltje ertussen en kantje eronder. moest het nu in realiteit ook zo vlot gegaan zijn, zou dat geweldig geweest zijn. 


en ziedaar ineens cirkelrok nummer 2.(.dochterlief moest er perse nog een speldje bijsteken om er zeker van te zijn dat het goed vast zat….)
want toen ze mij zo zag draaien met mijn nieuwe maaksel, kwam al zeeeeeer snel: ik wil er ook zo ene!!!!!!!!dus terwijl kroket een dutje deed …zochten we snel een stofje waar ik nog genoeg van had en dat zij mooi vond,( het werd eigenlijk uit een sjaal gemaakt van bij kinderwinkel Z and Co)  kozen we gepaste boordstof (stoffenspektakel ) en zette ik onder een nauwlettend oog en opjagende commentaren snel een cirkelrokje voor Patat ineen. alleen iets te snel want het omzomen is niet zo mooi gelukt. maar daar trok het kind zich nu eens echt niets van aan, het moest vooruit gaan en  ze moest en zou het meteen aandoen. we trekken dat nog wel recht 🙂