Selecteer een pagina

echt zot van verkleden zijn mijn meisjes niet. ze zullen dat sporadisch wel een keer doen, en dan trekken ze letterlijk alles uit de verkleedbakken en mengen ze alles door elkaar. echt alles.

toen ik ze enkele weken geleden vroeg hoe ze zich wilden verkleden was het antwoord: als prinses.

ahja, want dat hebben ze liggen in de doos met verkleedspullen. ze hadden er nog niet aan gedacht dat mama misschien wel iets zou kunnen naaien.  want mama die is (was ) wel zot op verkleden. stiekem zou ik eigenlijk terug een kleuter willen zijn, om mij dan oneindig veel te verkleden. dus om het kind in mij haar zin te geven, besloot ik een outfit te maken en bedacht ik dat ze zich misschien wel zouden willen verkleden in Minnie Mousse.
daar zijn ze namelijk wel zot van. onderbroeken, pyamas, kousen,…. als er maar Minnie op staat.
dus stelde ik het voor, en het werd enthousiast onthaald.

ik ging wat inspiratie opdoen op Pinterest en besloot om een cirkelrokje te maken (a la zsa zsa) met heel veel tule onder, en de bekende oortjes met strik op een diadeem te naaien.

zijn ze niet om op te eten? het was trouwens een fantastisch zicht deze ochtend op school om al die verklede kleutertjes te zien!

van opeten gesproken. er werd nog een receptje uitgeprobeerd uit het nieuwe groentenkookboek: fritatta in de oven gebakken met winterse groenten. resultaat: kinderen die met een lang gezicht aan tafel komen en al bij voorbaat beginnen te jammeren dat ze het niet lusten. dat komt er van als ge pastinaak, rode biet en pompoen in een verdoken jasje op tafel zwiert. maar na het verplichte “1 hapje moet je proeven” was het al van “ik lust da wel”. zelfs de papa, veruit de moeilijkste eter van ons allemaal vond het lekker! voor herhaling vatbaar dus! (en daarmee staat de teller op 4 nieuwe recepten)