Selecteer een pagina

Het vorige schooljaar maakte ik een heleboel cadeautjes. of zo voelde het toch. Ik maakte meer cadeautjes dan dingen voor eigen gebruik, soms tot mijn eigen frustratie want ik heb dringend nood aan nieuwe broeken! Maar ik vind het leuker om een zelfgemaakt cadeautje af te geven, dan het (vaak zoveelste) stuk speelgoed. Dus in de mate van het mogelijke probeer ik iets origineels te bedenken dat ze hopelijk leuk vinden en lang kunnen gebruiken.

De meeste zaken verschenen al op mijn FB en instagram pagina, maar haalden de blog niet.
Vandaar dat ik ze nu even in een overzichtje giet, zodat ik het gebruikte patroon erbij kan zetten “for future reference”, zodat ik het even kan opzoeken als ik weer iets vergeten ben. Want soms breek ik mijn hoofd over wat ik weer voor wie gemaakt heb, of welke aanpassingen ik gedaan heb aan een patroon.

Voor ballerina Elise maakte ik een ballettasje. inclusief tutu. het idee haalde ik van pinterest. voor het patroon gebruikte ik een zelfgetekende “totebag” die ik doorknipte op enkele centimeters van de bovenste rand. voor de tutu gebruikte ik een dubbelgevouwen laag tulle die ik ertussen rimpelde. bovenop kwam een fushia fluwelen lint waar ik een strik in vouwde.

Binnenin voorzag ik twee zakjes voor wat kleine spulletjes. 
buitenstof: stoffenspektakel – lapjeskraam 
lichtblauwe stof: uit de voorraad
gebloemde voering: vintage kussensloop
roze lint: blender vintage shop


Voor L.  maakte ik een artiestenzak, met een patroon uit de bestanden van de stoffemiekes. 
Het patroon is duidelijk uitgelegd, maar volgende keer ga ik toch wat aanpassingen maken. Ik ben namelijk niet zo tevreden van het stuk waar de potloden in komen te zitten.  
Nu “golft” de stof ter hoogte van het potlodengedeelte. Ook de opgegeven afstanden voor het doorstikken, klopten niet voor de (nochtans) doodgewone potloden. Hoewel ik die ruimte groter voorzag, vind ik ze eigenlijk nog altijd net te krap. 
Daarnaast zou ik de potloden de volgende keer ook boven “het zakje” zetten in plaats van onderaan. Dat lijkt me wat makkelijker om de potloden er uit te krijgen, want nu bots je telkens met de punten tegen de onderrand. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! 

Een uiltje aan de ene zijde, haar naam aan de andere geflocked. 
Als voering/versteviging gebruikte ik hobbs: voldoende stevigheid en niet moeten strijken. my cup of tea! 
Naast de tassenband zou ik volgende keer nog een extra sluiting voorzien, met bv een kamsnap in het midden of een elastische band om de map te sluiten. 
                                                               blauwe stof: kringloopwinkel
gele stof: julija’s 
blauwe bolletjes: veritas
blauw -geel -rood stofje: petit pan 
hobbs: stoffenspektakel

Volgende keer deel 2, met onder andere de uitdeelcadeautjes van Patat en de juffencadeautjes.
Wat is jullie all-time favorite om een cadeautje voor klasgenootjes of kindjes mee te maken?