Selecteer een pagina

ons mama had al eens laten vallen dat ze ook wel zo een A lijn rokje wou, maar ja, die in de winkel waren niet in de juiste kleur en/of lengte…..

een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en dus besloot ik om voor Kerst een rokje te maken voor haar.
dus met een beetje vertraging, want ik wou haar zelf de stof laten kiezen.

die stof kiezen was nog niet zo eenvoudig. ze had een soort turquois (of hoe schrijf je dat?) in gedachten, zodat het zou passen bij het truitje dat ik voor haar moederdag maakte. (waar ik geen fotografisch bewijs van heb)

maar in het winterseizoen een zo een appelblauwzeegroen stofje zoeken, dat zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden en dat niet elastisch is? twas een zoektochtje in ieder geval.

maar bij Stitch en Co in mechelen vonden we dit mooie katoentje,

ziehier het resulaat

en voor mezelf had ik hier als sinds vorige herfst een groen stofje liggen. hetzelfde als
deze die ik voor Lalie gebruikte. toen we samen op het stoffenspektakel bij Stoffen van Leuven dit mooie groen zagen liggen, zagen we het al voor ons met een rood paspelke ertusen. simpel maar goe.

eindelijk is de mijne nu ook af geraakt, een jaar na datum, maar bon, beter te laat dan nooit he. 
voor mijn exemplaar streek ik er een geflockt vogelduo op. kwestie dat het wat speelser zou zijn en nu ook weer niet helemaal hetzelfde he. 

patroon: knip 
stof: appelblauwzeegroen: stitch en co
groen: stoffen van leuven
voering en ritsen: voorraaddoos
en de teller voor de uitgeteste receptjes dikt verder aan. deze week alvast 2 probeersels tot nu toe, zaterdag volgen er nog.
op het menu deze week:
zoete aardappelgratin (zij maakte dit eerder deze week ook al klaar) en pittige spinazie met aardappelen, beide uit het boek van Veg. 
(teller op 6)