patroontekenen voor mannen: een eerste trui

patroontekenen voor mannen: een eerste trui

Een tijdje geleden bestelde ik een boek (pattern cutting for menswear) met het idee om voor manlief zelf een aantal stuks te kunnen ontwerpen.  Vandaag laat ik jullie het eerste stuk zien.

Op zijn vraag tekende ik een shirt met lange mouwen, met een overlappende kraag . Handig als ze zelf weten wat ze graag willen….

Het is wat omslachtiger werken dan een gewoon patroon overteken, omdat je eerst een basis moet tekenen, die je dan weer moet overnemen om daar je model in te tekenen, maar dan is het ook helemaal op je eigen maat. En de basis is op zich niet verloren, want die kan je gewoon hergebruiken als je een volgend patroon wil tekenen.

De instructies en tekeningen zijn duidelijk en je kan heel makkelijk volgen welke je stappen je moet nemen. Het is alleen een beetje zoeken voor de juiste kromming van de schouderlijn. Maar los daarvan is het boek een echte aanrader als je graag patronen voor mannen wil tekenen.

De trui zit als gegoten volgens manlief, al teken ik de volgende versie toch nog ietsje langer.

 

 

 

 

 

 

 

patroon: zelf getekend

stof: stoffenspektakel

3 reacties

  1. Waauw, echt keimooi!
    En ook een heel mooi kleur. Dat zou ik hier thuis niet verkocht krijgen. Hier is het van “50 tinten zwart” in zijn kleerkast :’) :p

  2. oh wow zeg, dees is kei schoon. Ik denk dat ik het nog wel verkocht krijg aan mijn man hoor. hij wou meer kleur en dit is zeker eens wat anders dan een Billie. en zo helemaal zelf getekend, van scratch beginnen, dat is toch niet iets extra dan hé.
    super mooi (het model zelf mag er trouwens ook zijn 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.