elke week 1 recept – recept 2

we zijn goed bezig met de receptjes voorlopig, en ik ben ook absoluut van plan om vol te houden.

toen ik dit filmpje van mijn man kreeg doorgestuurd met de vermelding “gruwelijk en prachtig tegelijkertijd” hield ik mijn hart vast. maar ik heb het uiteindelijk toch maar bekeken.
kmoet erbij zeggen, tis niet voor gevoelige zieltjes en dierenvrienden.

resultaat: een zoektocht naar een vegetarisch receptje, dat me niet te veel punten zou kosten en waar geen (naar mijn mening afschuwelijke) vleesvervangers inzitten.

het werd een groentenlasagna, uit het boek van ww over gezinnen.

wederom paste ik het aan naar een glutenvrij (spelt in ons geval) en lactosevrije variant.

de melk voor de bechamelsaus verving ik door soyamelk, ik voegde er enkel een blokje bouillon (groenten wel te verstaan)  aan toe om de zoete smaak van de melk te compenseren. voor de kaas gebruikte ik de lactosevrije kaas van valio.
voor de bloem  gebruitke ik maiszetmeel  (heb er eigenlijk geen idee van welke ik anders zou moeten gebruiken).

resultaat: een lekkere lasagna die zelfs mijn kleinste prinsesje wist te bekoren. het smaakt net wat anders dan een gewone lasagna, maar zeker niet slechter.

een foto bespaar ik jullie. het ding smaakt dan misschien wel lekker, maar op foto zag het er niet uit eens er in gesneden was 🙂

Geef een reactie