Selecteer een pagina

recept nummer 7 was kruidige wortel-appelsoep met munt uit het boek ‘gezond gezin’ van WW.
ik had het nooit gedacht en was serveerde dit met een klein hartje als voorgerecht aan ons bezoek van zaterdagavond.

 ik vond het zo lekker dat ik het u niet wil onthouden.

voor 4 hebt u nodig:

2 uien
600 gr wortels
1 el olijfolie
1 l bouillon van 3 blokjes kippenbouillon
2 appels (ik gebruikte pink ladies)
1cm gember
200 ml appelsap
beetje nootmuskaat
peper en zout
verse munt

uien pellen en fijnsnipperen. wortels schillen en in stukjes snijden.

olijfolie verhitten en uien fruiten. wortels en bouillon erbij.
appels schillen en klokhuis verwijderen. in blokjes snijden en bij de soep doen.
gember schillen en raspen. appelsap bij de soep doen. kruiden naar smaak.
mixen. munt fijn snipperen en bij de soep doen.
en dan genieten.

nummer 8 was eentje van  Pinterest. een zaligheid. samen met een gemarineerde steak (ik durfde het nog niet aan om aan aan echte carnivoren een vegetarische schotel voor te zetten) en een provencaals achtige tomaten-groenten saus.

als desert was er nummer 9. weer eentje van WW (uitt in lijn met je leven). fruit in pappillot in de oven.