Selecteer een pagina
een tijdje geleden werd ik aan de schoolpoort door een oma van een van de kindjes uit de klas van Patat aangesproken. 
haar dochter heeft een glutenintolerantie en ze wist dat wij ten huize Patat en Kroket met hetzelfde probleem zaten. 

ze wist mij te vertellen dat ze een receptje had klaargemaakt voor glutenvrije wafeltjes en dat die superlekker waren.
ze zou mij het recept bezorgen.

nu moet ik toegeven dat als ik de woorden glutenvrij en superlekker in een zin hoor, ik een beetje sceptisch word. die twee woorden horen meestal niet echt bij elkaar.

maar behalve het recept bezorgde die lieverd me gewoonweg ook een pakketje wafeltjes! zomaar!
de meisjes proefden. ik proefde en het schol niet veel of ik had het pakketje voor mezelf gehouden.
ze waren inderdaad superlekker. lekkerder en smeuïger dan gewone wafeltjes.

het recept is eenvoudig en het is te lekker om het voor mezelf te houden, vandaar dat ik het deel met jullie.

het recept is afkomstig van de vlaamse coeliakievereniging! 


250 gr Nogluten glutenvrije bloem
250 gr aardappelen
250 gr kristalsuiker
250 gr boter
2 a 3 eieren.




voor de bereiding: 


kook de aardappelen en plet ze tot puree. laat afkoelen. meng ondertussen de eierdooiers met de suiker. 
roer de boter tot deze zacht is en meng ze onder het suiker-eimengsel . 
voeg de glutenvrije bloem en de geplette aardappelen toe. klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg. verwarm het wafelijzer en leg een soeplepel van het deeg erin. bak de wafeltjes goudbruin. de wafeltjes bewaren verschillende dagen in een afgesloten blik. 

waarschuwing : 


het is onmogelijk het bij 1 wafeltje te houden. ik ben niet  verantwoordelijk voor de bijgekomen kilo’s!