upcycling: van gordijn tot toiletzak

upcycling: van gordijn tot toiletzak

bij een verhuis komen er al eens vergeten schatten boven water.  een jeugdvriendin vond zo onlangs eentje met een emotionele waarde terug: het gordijntje dat in haar kinderkamer heeft gehangen. toen waarschijnlijk heel hip, maar  het enige interieur waar het nu nog in zou thuishoren is bij een hardcore retroliefhebber. en dat is nu iets wat mijn vriendin helemaal niet is.
ze vroeg me dus om er een toiletzak van te maken, als verrassing voor haar mama.
voor het modelletje kreeg ik carte blanche, zolang de print er maar goed uit kwam, want die is vrij groot.

zag je mijn nieuwe label al trouwens? 
ik koos voor het model een toiletzak die ik ooit zelf cadeau kreeg ( en waar ik dus geen patroon van heb) maar die ik zelf heel handig vind: een groot model, met twee afzonderlijke compartimenten die je plat kan leggen in je bagage of kan samenplooien en vastzetten met kamsnaps. 
ik dacht dat het patroon wel zelf te tekenen zou zijn. en dat was ook het geval. 
wat ik daarentegen onderschat heb, is dat de versie die ik heb, niet gevoerd is. je ziet de naden overal zitten. dat wou ik niet in de versie voor mijn vriendin. 

daarom voerde ik het geheel, deels met een effen oranje voering, deels met de gordijnstof.
als tussenvoering gebruikte is hobbs om het geheel zachter te maken.
maar manlief, wat heb ik gevloekt om dit ding proper te kunnen draaien! de werkvolgorde was toch niet zo eenvoudig.

maar al het gefriemel was het waard toen ik het gezicht van mijn vriendin zag! ik ben eens benieuwd wat haar mama er van gaat vinden

 

19 reacties

 1. Dat is nu eens een toiletzak om fier op te zijn!En ja een patroontje tekenen lijkt me inderdaad niet evident maar het is goed gelukt en wie vloekt er nu eens niet op het keren van het een of ander!?!

  1. Author

   dat was eigenlijk het plan, maar ik wil er eerst nog wat verbeteringen in aanbrengen. van zodra dat gelukt is, zet ik het online!

  1. Author

   ik deel het patroontje binnenkort graag op de blog, maar eerst nog wat verbeteringen aan de werkbeschrijving aanbrengen, want ik denk dat het simpeler moet kunnen 🙂

 2. Wauw, heel knap! Niet alleen het stof maar ook dat modelletje van toiletzak. Wil je misschien het patroon/werkbeschrijving met ons delen? Dank je!

 3. Wat een leuke toiletzak… die zou ik zo in mijn valies stoppen om de wereld rond te trekken.. superleuk stofje! En chapeau om dat zelf uit te tekenen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.