smullen….glutenvrije en lactosevrije appelcake

gisteren overviel het mij ineens….
de “goesting” naar vers gebakken cake.
ik had jammer genoeg geen eieren meer in huis….
maar vandaag, tijdens onze “lazy tuesday morning till noon” met “gezelschapsspelletjes en filmpjes in pyama”
kon er ook nog wel een rondje “laat de kinderen helpen bij het koken en zet de keuken eens helemaal op stelten” bij.  
kroket hielp met het eieren breken, ingrediënten afmeten en alles in de kommetjes klaarzetten.
en daarna smeten ze gezamelijk alles in de kitchen aid. 
en op de grond…
en op het aanrecht…
en op mij…..
ik heb even getwijfeld om er een foto van te nemen….
maar voor zo een slagveld was ik te beschaamd 🙂 
maar het resultaat mag er zeker zijn…
voor wie het wil proberen:
220 gr schär mix C
200 gr fijne suiker
125 gr pantaardige boter
125ml plantaardige melk (ik gebruike rijst-amandelmelk)
4eieren
10gr bakpoeder
10gr vanillesuiker
appeltjes
alles op kamertemperatuur!
u doet van:
boter schuimig kloppen. 
helft van de suiker bijvoegen en tot homogene massa mengen. 
eigelen, meel en bakpoeder toevoegen en goed mengen.
in vetvrije kom de eiwitten en de suiker samen opkloppen
dit mengsel bij het eerste mengsel voegen en doorscheppen. 
appeltjes toevoegen.
in ingevette en beboterde vorm in de oven zetten.
uw kinderen de pot laten uitlekken.
 en 50 min geduld oefenen op 180°
en ondertussen de ravage opruimen. 

en daarna terug energie opdoen met een heerlijk tasje groene thee….

relax and enjoy….

2 comments

Geef een reactie