smullen geblazen: omgekeerde perencakejes

 ik hou niet alleen van zacht, ik hou ook van zoet. 
(eigenlijk te veel van zoet om goed te zijn, maar bon…) 
sporadisch zagen jullie hier al wel enkele zoetigheden de revue passeren. 
vandaag gaan we daar nog eentje aan toevoegen. 
eenvoudig, snel klaar, lekker, meer moet dat niet zijn.
het recept haalde ik uit een boekje van Simply You, het magazine van Carrefour.
eerder deze week maakte ik onder andere deze cakejes al om de leerkrachten te trakteren op een vervroegde “dag van de leerkracht” (die trouwens vandaag valt).
het recept beviel zo goed en er lagen nog wat peren dus maakte ik vandaag een nieuwe lading om mee te nemen op bezoek bij mijn mama. 
deze maakte ik glutenvrij. het recept kan je onderaan dit bericht vinden als je zin hebt. 
ik oefende nog wat verder met foto’s nemen na de workshop van bij La maison Victor. …

en daarna werden ze lekker opgesmuld.

nodig: 
ahornsiroop
2 conference peren, geschild en in schijfjes gesneden
4 eieren
150 gr suiker
1 tl vanille extract
1tl gist
200 gr (glutenvrije) bloem
160 gr malse boter
voor de glutenvrije variant voegde ik ook nog 50 gr aardappelzetmeel toe om het gebak wat luchtiger te maken.  als je gewone zelfrijzende bloem gebruikt, is dit niet nodig. 
wat te doen:
beboter de muffinbakplaat (ik haalde uit dit recept 12 grote cupcakes, je kan ze natuurlijk ook kleiner maken)
giet in elke vorm een dus laagje ahornsiroop en leg daar enkele schijfjes peer op. 
klop de eieren, met de suiker en het vanilleextract tot het mengsel wittig wordt. 
voeg dan de gist, de bloem en de boter toe (en eventueel het aardappelzetmeel)
meng goed en giet in de muffinvormen.
bak 20 min (net iets minder lang bij glutenvrije cakejes) op 180° .
haal ze uit hun vormen, draai ondersteboven en overgiet met nog een lepeltje ahornsiroop.
en dan smullen maar!

3 comments

Geef een reactie