goede voornemens: de tussenstand….

goede voornemens: de tussenstand….

Ik bedacht me vorige week ineens dat ik ergens, ver weg in januari, naar goede gewoonte weer een hele resem goede voornemens gemaakt had. 
En naar mijn aloude gewoonte om die meteen ook weer aan mijn laars te lappen of gewoon compleet te  vergeten, besloot ik om eens een soortement van tussentijdse evaluatie te doen. Die spreekwoordelijke stok achter de deur blijkt nogmaals handig, want nu had ik een lijstje om naar terug te grijpen in plaats van een vage herinnering en een goede intentie. 
Goed op tijd voor er weer een nieuwe waslijst aan goedbedoelde levensveranderingen opgemaakt dient te worden dus…. 

Dit is de status quo van mijn goede voornemens: 
1. (nog) gezonder eten. 
Deze is alvast gelukt. De boterhammen met choco zijn tot nu toe op mijn beide handen te tellen. Ontbijten doe ik nu met fruit en griekse yoghurt of havermout met vers fruit. De aardappelen, pasta en andere heerlijke bronnen van koolhydraten komen nog maar af en toe op mijn bord en ik denk dat ik maar 1 keer een kant en klare maaltijd heb opgewarmd. Er werd zeker nog gezondigd, maar er is sinds de zomer toch al 5 kg minder Heidi. Dat doet mij eraan denken dat ik binnenkort nog iets wil delen over een nieuw project waar ik mee bezig ben! 
2. vaker gaan sporten.

Het goede voornemen was er, de rugwervels strooiden roet in het eten. De eerste vijf maanden van het jaar  had ik zoveel pijn dat ik met moeite rond kwam met de huishoudelijke taken, laat staat dat ik de energie had om te gaan sporten. De 5 km van Heist op den Berg liet ik dan ook aan mij voorbij gaan. Gelukkig keerde daarna het tij en sinds kort ga ik weer een keer of twee per week naar het fitnesscentrum.
In de zomer verkochten we ook onze zware bakfiets waar nauwelijks nog mee gereden werd en schaften ons twee stadsfietsen aan en waar mogelijk gaan we nu met de fiets ergens naartoe in plaats van met Koning auto. Alle beetjes helpen he.  

3. minder afval produceren.

Dit was eigenlijk de trigger om terug te denken aan mijn lijstje met voornemens. Ik kreeg vorige week namelijk de afrekening van het huisvuil en wat bleek: we hebben zomaar eventjes het gewicht van ons restafval gehalveerd! Missie geslaagd denk ik. Nu enkel nog minder plastiek zien te verbruiken, want dat blijft een pijnpunt jammer genoeg. 
4. een maandelijks “te naaien” lijstje maken
Daar kan ik kort over zijn: de lijstjes werden misschien gemaakt, maar daar bleef het merendeels ook bij. Buiten cadeautjes werd er niet bijster veel voor onszelve genaaid. 
Maar ik ben mij aan het herpakken. Misschien lukt het dan toch nog tegen januari om hier iets positiefs over te zeggen? 
5. terug zelfstandige worden
Mission accomplished! 
6.proberen elke dag een betere versie van mezelf te zijn, 
Work in Progress….
Al bij al is dat niet slecht, al zeg ik het zelf. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar de ene dag gaat nu eenmaal beter dan de andere, maar ik ben eigenlijk heel tevreden met deze tussenstand. Hopelijk kan ik dat nog altijd schrijven in januari. 
Denken jullie nog wel eens aan jullie lijstje met goede voornemens? Werd het Mission accomplished or Mission Impossible? 

10 reacties

  1. Heel goed bezig Heidi!Ik heb na dit te lezen ook eens terug gekeken naar mijn lijstje en hier valt het verdict ook wel mee 😉 Doe zo verder.

  2. Super! Hier ook een positieve balans tot nu toe, enkel de kilo's blijven hier voorlopig een mission impossible. Maar dat komt wel goed als we ooit stoppen met de borstvoeding 😉

  3. Amai super goed bezig!!! Ja die 5kg midner Heidi had ik precies al op de foto's gezien, super hier blijft het helaas nog steeds 0.0gram eraf eerder steeds erbij :-(, Dat huisvuil is wel handig dat je dat zo kan nakijken, hier geen kgweging dus moeilijk om te vergelijken (want zou geen idee hebben hoeveel zakken we gebruiken) Hier ook meer met de fiets naar het werk, de dagen dat het kan en sinds enkele maanden met de elektrische fiets van het werk
    Doe zo verder!!!!

  4. Zo moi geschreven, met bijpassende quotes, de nagel op de kop. Ik maak zo weinig mogelijk goede voornemens omdat ik ze meestal inderdaad niet volg. Volgend jaar eens proberen om ze echt op papier te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.