Selecteer een pagina

mijn meme werd 83 vorige week.

afgelopen zomer, met het vierde verjaardagsfeestje van Patat en bij het zien van de prinsessentaart, vroeg ze me al om voor haar verjaardag ook een taart te bakken.

ik denk niet dat ze zo graag een barbietaart wou, maar dat ze vooral een taart wou waar Patat ook mocht van eten. eentje zonder gluten en melk dus. 
eerst vroeg ze een fruittaart. maar daar had ik wat schrik voor. (in mijn gedachten ging ik dat nooit gelijk bij den bakker krijgen, en glutenvrij zanddeeg had ik nog nooit gemaakt. )
dus stelde ik een biscuit voor, gevuld met vers fruit. het werden verse aardbeien met slagrooom. 
voor erover twijfelde ze tussen chocolade of marsepein. 
aangezien ze niet kon kiezen, gaf ik haar beiden. chocolade voor erover en de versiering van marsepein. 
het recept voor de glutenvrije biscuit (recept 10) : 
4 eieren
160 gr zetmeel (aadappel of mais)
1 tl bakpoeder
snuifje zout
100 gr fijne suiker
boter voor de bakvorm
4 eetlepels water
je splits de eieren. klopt de eiwitten stijf met een snuifje zout. dan voeg je er langzaam de suiker aan toe, tot er pieken ontstaan. 
de eigelen klop je schuimig met 4 eetlepels water. dan voeg je het zetmeel en het bakpoeder toe en roer tot een smeuige massa  
(het recept zegt 4 eetlepels, maar ik doe er altijd wat meer in, anders krijg ik mijn zetmeel niet helemaal gemengd met de eigelen) 
voeg voorzichtig de eiwitmengeling toe. 
giet in een beboterde bakvorm en bak in de oven in ongeveer een half uur op 155° 
daarna kan je hem versieren en vullen naar je eigen smaak
smakelijk!